Со Арганово масло ќе може засекогаш да заборавите на здодевните стрии

We love to write about our experience and our story
strii

Со Арганово масло ќе може засекогаш да заборавите на здодевните стрии

Веројатно ве мачат оние линии на кожата кои ги добивте при првата/втората бременост? Тоа е многу честа појава поради истегнување на веќе еластичната кожа. Појавата на стрии е резултат на намалено количество на колаген и еластин во кожата.

Аргановото масло е:

  • Богато со антиоксиданти
  • Есенцијалните масни киселини во аргановото масло дејствуваат против стриите.
  • Редовната употреба на арганово масло за време на бременоста ја зачувува еластичноста на кожата. Тоа го прави така што спречува уништување на есенцијалните протеински структури наречени колаген и еластин.
  • Масните киселини во аргановото масло исто така имаат позитивно влијание врз кожата. Тие го зачувуваат интегритетот на клетката и делуваат превентивно. Колку се поинтегрирани клетките толку е поголема еластичноста.
  • Антиоксидантите во аргановото масло ја зачувуваат еластичноста и делуваат антистресно.

ЗА АВТОРОТ